Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzisiejszym przepisie w roli głównej występują ziemniaki Jersey Royals. Mój ulubiony gatunek młodych ziemniaków. Przywiozłam je z przepięknej wyspy Jersey, aby pokazać Wam jeden z tradycyjnych sposobów ich przyrządzania. Każde inne młode ziemniaki będą wspaniale smakować przygotowane w ten sposób.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10836
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2322
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 167
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10836
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2322
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 167
Składniki
Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odlać, odparować i pokroić na grubsze plastry.
Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej pokrojona w piórka cebule. Do podsmażonej cebuli dodać masło i pokrojone ziemniaki. Doprawić sola i pieprzem i podsmażyć około 5 minut.
Pod koniec, do ziemniaków dodać wędzona paprykę oraz posiekany szczypiorek i miętę. Podsmażyć dosłownie jedna minute aby papryka nie zmieniła smaku na gorzki. Smacznego!