Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stek wołowy z pieczarkami w śmietanie, z czosnkiem i parmezanem
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Steki wyciągnąć z lodówki na pół godziny przed smażeniem. Osuszyć ręcznikiem papierowym, doprawić solą i pieprzem. Z obu stron posmarować 1 łyżką oliwy.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, pieczarki pokroić w plastry.
Patelnię rozgrzać, wlać łyżkę oliwy i smażyć steki po 3-4 minuty z każdej strony. Usmażone mięso przełożyć na talerz, przykryć folią aluminiową.
Na tej samej patelni na łyżce masła zeszklić cebulę, dodać czosnek i pieczarki, dusić przez 3-4 minuty. Wlać bulion i gotować do lekkiego zredukowania. Następnie wlać śmietanę i gotować jeszcze przez 2 minuty. Na koniec dodać starty parmezan.
Steki włożyć z powrotem na patelnię, lekko podgrzać w sosie.