Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Steki wołowe z kolorową jarzynką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Składniki
Wymieszaj w dużej płaskiej misce 1/4 szklanki oliwy, obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz listki tymianku (z łodyżkami). Obtocz w marynacie steki i wstaw do lodówki na 20 minut.
Wylej na patelnię resztę oliwy i rozgrzej ją. Cebulę obierz i pokrój, wrzuć na oliwę, smaż 2-3 minuty. Dodaj pokrojoną na 3-centymetrowe kawałki fasolkę szparagową, przecier pomidorowy, cukier i wodę. Przykryj i duś 10-15 minut, aż fasolka zmięknie.
Rozgrzej patelnię grillową i smaż steki, po 1-2 minuty z każdej strony lub aż będą miękkie. Podawaj natychmiast, z jarzynką i pokrojoną w cząstki cytryną.Źródło: Olivia