Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Steki wołowe z kolorową jarzynką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 905
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 606
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 905
Składniki
Wymieszaj w dużej płaskiej misce 1/4 szklanki oliwy, obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz listki tymianku (z łodyżkami). Obtocz w marynacie steki i wstaw do lodówki na 20 minut.
Wylej na patelnię resztę oliwy i rozgrzej ją. Cebulę obierz i pokrój, wrzuć na oliwę, smaż 2-3 minuty. Dodaj pokrojoną na 3-centymetrowe kawałki fasolkę szparagową, przecier pomidorowy, cukier i wodę. Przykryj i duś 10-15 minut, aż fasolka zmięknie.
Rozgrzej patelnię grillową i smaż steki, po 1-2 minuty z każdej strony lub aż będą miękkie. Podawaj natychmiast, z jarzynką i pokrojoną w cząstki cytryną.Źródło: Olivia