Do góry

Dania główne Przepis na:

Steki wołowe z kolorową jarzynką

Steki wołowe z kolorową jarzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Steki wołowe z kolorową jarzynką"

Składniki

  • Składniki
  • 4 steki wołowe
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka gałązek tymianku
  • cebula
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 1/4 szklanki przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki wody
  • łyżka cukru
  • cytryna
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymieszaj w dużej płaskiej misce 1/4 szklanki oliwy, obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz listki tymianku (z łodyżkami). Obtocz w marynacie steki i wstaw do lodówki na 20 minut.

  2. Wylej na patelnię resztę oliwy i rozgrzej ją. Cebulę obierz i pokrój, wrzuć na oliwę, smaż 2-3 minuty. Dodaj pokrojoną na 3-centymetrowe kawałki fasolkę szparagową, przecier pomidorowy, cukier i wodę. Przykryj i duś 10-15 minut, aż fasolka zmięknie.

  3. Rozgrzej patelnię grillową i smaż steki, po 1-2 minuty z każdej strony lub aż będą miękkie. Podawaj natychmiast, z jarzynką i pokrojoną w cząstki cytryną.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń