Do góry

Dania główne Przepis na:

Sum w paście miso

Sum w paście miso

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 13393

Dodano:

Odsłon: 1356

Miso świetnie nadaje się do marynowania ryb, nic więcej nie potrzeba.

Składniki

  • sum filet 150g porcja
  • miso pasta 1 łyżka na porcję
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sum w paście miso

Przygotowanie

  1. Niestety gdzieś zniknęły mi zdjęcia, więc musi wystarczyć te, jak smażyłam ziemniaki :)


    Filet podzieliłam na porcje, posmarowałam je pastą miso i odłożyłam do lodówki, w wersji szybkiej nie jest to konieczne.

    Miso jest słone, kwaskowe, jakby o smaku pumpernikla, idealnie podkreśla walory smakowe ryby.

    Rybę usmażyłam,

    Ugotowałam młode ziemniaki w wyszorowanych mundurkach i połówki obsmażyłam. Obsypałam je solą, pieprzem i rozmarynem.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 26 sierpnia 2019 Ciekawy pomysł. I sum, którego miałam okazję jeść raz w życiu i smakował bosko:) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 21 sierpnia 2019 O, nowy sposób na rybkę. Pomyślę o wykorzystaniu przepisu. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń