Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojskie papry to danie, które udowadnia, że prostota smakuje najlepiej. Pieczone ziemniaki, bakłażany i soczyste pomidory połączone z kruchym mięsem tworzą aromatyczne i sycące danie. To posiłek, który zadowoli całą rodzinę i sprawi, że wszyscy poproszą o dokładkę.
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 136
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 2079
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 17
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 676
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1073
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 596
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 136
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 2079
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 17
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 676
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1073
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 596
Składniki
Obierz bakłażany i pokrój w kostkę. Następnie włóż do miski lub garnka z osoloną wodą, przykryj pokrywką lub talerzem, aby warzywa były całe zanurzone i odstaw na 15 minut. Dzięki temu pozbędziesz się goryczki z bakłażanów. Następnie odlej wodę i odłóż, aby przeschły.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Umyte pomidorki przekrój na połowy. Mięso umyj, osusz i pokrój w kawałki przypominające kostkę. W miseczce wymieszaj oliwę (4-5 łyżek) z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano i kminem.
Umieść wszystkie przygotowane składniki: bakłażany, ziemniaki, mięso i pomidory w dużym naczyniu do zapiekania. Polej przygotowaną marynatą i dopraw solą oraz pieprzem. Możesz wlać ok. 100 ml wody lub bulionu. Przykryj naczynie pokrywą i wstaw do pieca nagrzanego do 200°C na około 60-80 minut (lub do miękkości ziemniaków i mięsa).
Gotowe swojskie papry wyjmij z piekarnika, przekładaj na talerze i udekoruj posiekaną natką pietruszki.