Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sycąca zapiekanka ziemniaczana"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Obrane ziemniaki i marchew pokrój w plastry i ugotuj na półtwardo.
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż pokrojony boczek wraz z posiekaną cebulą, imbirem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Ugotowane warzywa rozłóż na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Pokryj je chrupiącym boczkiem z cebulką i ponownie nałóż ziemniaki z marchewką.
Szklankę śmietany wymieszaj z żółtkami i startym serem żółtym. Dopraw masę przyprawami. Zalej nią przygotowaną potrawę i piecz 20 minut w 200°C.Źródło: Kurier TV