Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyczki kokosowe"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 931
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2829
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 931
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2829
Składniki
Filet z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Potem pokrój na małe kawałki. Mięso włóż do miseczki. Oprósz je solą czosnkową oraz przyprawą do kurczaka. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Jajka wbij na talerz. Wsyp obie mąki, roztrzep widelcem. Kawałeczki mięsa kolejno zanurzaj w jajkach z mąką. Następnie obtocz w wiórkach kokosowych. Od razu włóż na mocno rozgrzany głęboki olej. Smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Ponabijaj na wykałaczki.
Przygotuj surówkę: obie kapusty oczyść, poszatkuj. Marchewkę obierz, zetrzyj. Cebulę obierz i posiekaj. Majonez utrzyj z jogurtem, miodem i octem. Sos przypraw solą i pieprzem. Warzywa wymieszaj. Oprósz solą. Polej sosem. Podawaj z kąskami.Źródło: Naj