Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 931
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2829
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 931
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2829
Składniki
Mięso kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Boczek kroimy na plasterki, a obraną cebulę w krążki.
Przygotowujemy marynatę: w misce mieszamy olej i wszystkie przyprawy. Do marynaty wrzucamy pokrojone mięso. Zakrywamy szczelnie folią spożywczą lub pokrywką i odstawiamy na trzy godziny do lodówki .
Na metalowe szpadki lub namoczone wcześniej w zimniej wodzie drewniane patyczki do szaszłyków nabijamy ciasno, na przemian: mięso, cebulę i boczek.
Opiekamy ze wszystkich stron na aluminiowych tackach, polewając pozostałą marynatą. Robimy to tak długo, aż mięso ładnie się zrumieni na zewnątrz, a w środku będzie upieczone i miękkie.Źródło: Rewia