Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle w cieście"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Mięso kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, a potem solimy i pieprzymy z obu stron.
Przygotowujemy ciasto tak jak na naleśniki, ale trochę gęstsze. Do mąki wbijamy jajka, dolewamy mleko i połowę wody. Dodajemy szczyptę soli. Miksujemy, w razie potrzeby dolewając wodę, by ciasto było lejące, ale nie za rzadkie. Dodajemy natkę albo szczypiorek (ewentualnie zioła) oraz mieloną paprykę. Mieszamy.
Mocno rozgrzewamy olej na patelni. Zanurzamy każdy płat mięsa w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Takie sznycle można także przygotować z piersi z indyka, cielęciny albo schabu środkowego. Przy rozbijaniu mięsa warto je włożyć do torebki foliowej, wówczas nie będzie pryskać. Podczas smażenia, po przewróceniu sznycli na drugą stronę, można na nich położyć plastry żółtego sera.
25 minut; Porcja: 385 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie