Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szpinakowa lazania z serkiem ricotta"
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3054
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 653
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3054
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 653
Składniki
Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka
Płaty makaronu ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Szpinak rozmroź. Masło stop na patelni, włóż szpinak, duś 15 min. Zdejmij z ognia, dodaj serek ricotta, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Jajka sparz.
Dno i boki formy keksowej (np. o wymiarach 11 na 25 cm) natłuść. Ułóż warstwę makaronu i szpinaku, wbij dwa jajka obok siebie, aby się rozlały po szpinaku. Posyp solą i pieprzem.
Ułóż warstwę makaronu i szpinaku, wbij jedno jajko, posyp solą i pieprzem. Ponownie warstwę makaronu i szpinaku, wbij dwa jajka, przypraw. Ułóż resztę makaronu, przykryj serem, ułóż pomidory, posyp oregano. Zapiekaj 40 min w temp. 200°C.
Czas przygotowania 70 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie