Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta gruszkowo-czekoladowa"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 402
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 402
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń w folię, włóż na 30 min do lodówki. Wylep formę o śr. 27 cm, ponakłuwaj. Piecz ok. 20 min w 190°C. Gruszki obierz, pokrój na ćwiartki, usuń pestki. Gruszki zalej kompotem, zagotuj, ostudź. Odcedź.
Kompot wymieszaj z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Mleko zagotuj z czekoladą i cukrem, wlej kompot, zagotuj. Ciepłą masę wylej na ciasto, ułóż gruszki. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie