Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta na cieście francuskim"
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20937
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20937
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź. Płaty ciasta ułóż jeden na drugim. Rozwałkuj. Wytnij duże kółko. Przełóż je na blachę wyłożoną pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 st. Piecz ok. 25 minut. Spód wystudź.
Wafelki waniliowe pokrusz w malakserze. Okruszki połącz z serkami. Dodaj płatki migdałowe oraz likier. Krem wymieszaj. Posmaruj nim spód.
Banany obierz, potnij w plasterki. Natychmiast skrop je sokiem cytrynowym, aby nie ściemniały. Truskawki umyj, osusz, potnij na połówki. Owoce rozłóż na kremie. Udekoruj np. melisą.Źródło: Tina