Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta na cieście francuskim"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4115
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34251
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1824
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4115
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34251
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1824
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź. Płaty ciasta ułóż jeden na drugim. Rozwałkuj. Wytnij duże kółko. Przełóż je na blachę wyłożoną pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 st. Piecz ok. 25 minut. Spód wystudź.
Wafelki waniliowe pokrusz w malakserze. Okruszki połącz z serkami. Dodaj płatki migdałowe oraz likier. Krem wymieszaj. Posmaruj nim spód.
Banany obierz, potnij w plasterki. Natychmiast skrop je sokiem cytrynowym, aby nie ściemniały. Truskawki umyj, osusz, potnij na połówki. Owoce rozłóż na kremie. Udekoruj np. melisą.Źródło: Tina