Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 208
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 208
Składniki
Mąkę siekam z zimnym masłem, dodaję jajko i szczyptę soli. Zagniatam ciasto, formuję z niego kulę. Owijam w folię i chowam na godzinę do lodówki. Szpinak odparowuję na patelni, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek.
Przyprawiam muszkatem, solą i pieprzem. Na łyżce oleju smażę pokrojoną w kostkę kiełbasę i obraną, posiekaną cebulę. Studzę.
Ciastem wylepiam spód posmarowanej masłem formy na tartę (o śr. 26 cm), nakłuwam widelcem. Piekę 15 minut w 180 st. Na podpieczony spód wykładam kiełbasę z cebulką.
Jajka miksuję ze śmietaną, solą i pieprzem. Wylewam na kiełbasę, rozkładam szpinak. Papryki kroję na mniejsze oraz większe kawałki, układam je fantazyjnie na warstwie szpinaku. Piekę ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina