Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta porowa z kozim serem"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2177
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 143
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2177
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 143
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Składniki
Mąkę posiekaj z zimnym masłem i 7 łyżkami lodowatej wody. Dodaj sporą szczyptę soli i cukru, szybko zagnieć kruche ciasto. Schłodź je w lodówce, a potem wylep formę na tartę. Piecz 10-12 min w 190 st.
Por oczyść, drobno posiekaj. Ułóż na sicie, przelej wrzątkiem. Pozostaw do osączenia. Ser kozi rozdrobnij. Śmietankę wymieszaj z jajkiem i żółtkiem. Płynną masę dopraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Opłucz liście szpinaku, poszatkuj.
Na podpieczony spód wyłóż szpinak, por i ser kozi. Farsz zalej masą jajeczno-śmietanową. Formę ponownie wstaw do piekarnika. Piecz tartę około 30 min w temp. 180 st.Źródło: Świat kobiety