Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta śliwkowa z pianką i kruszonką"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Ciasto podziel na 2/3 i 1/3, schłodź. Większą częścią wyłóż dno blaszki (24 na 24 cm). Piecz 15 min w 180°C.
Śliwki przekrój na pół, wypestkuj. Ciasto posyp bułką tartą, ułóż śliwki skórką do dołu.
Pianka: białka ubij z cukrem, mąką ziemniaczaną i cynamonem. Posmaruj śliwki, posyp resztą ciasta. Piecz 45 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie