Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta śliwkowa z pianką i kruszonką"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3447
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1046
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3447
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1046
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Ciasto podziel na 2/3 i 1/3, schłodź. Większą częścią wyłóż dno blaszki (24 na 24 cm). Piecz 15 min w 180°C.
Śliwki przekrój na pół, wypestkuj. Ciasto posyp bułką tartą, ułóż śliwki skórką do dołu.
Pianka: białka ubij z cukrem, mąką ziemniaczaną i cynamonem. Posmaruj śliwki, posyp resztą ciasta. Piecz 45 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie