Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta śliwkowa z pianką i kruszonką"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Ciasto podziel na 2/3 i 1/3, schłodź. Większą częścią wyłóż dno blaszki (24 na 24 cm). Piecz 15 min w 180°C.
Śliwki przekrój na pół, wypestkuj. Ciasto posyp bułką tartą, ułóż śliwki skórką do dołu.
Pianka: białka ubij z cukrem, mąką ziemniaczaną i cynamonem. Posmaruj śliwki, posyp resztą ciasta. Piecz 45 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie