Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 219
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 690
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 219
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 690
Składniki
Na stolnicy ugnieć twardsze ciasto z mąki, masła, cukru pudru i żółtka. Owiń je folią i odłóż na chwilę do lodówki. Obierz jabłka, pokrój w ósemki i wykrój gniazda nasienne.
Do formy na ciasto wsyp cukier i skarmelizuj. Potem wmieszaj do karmelu stopniowo 30 g masła i gotuj przez chwilkę.
Zdejmij formę z kuchenki. Na karmelu ułóż obok siebie kawałki jabłek i dociśnij.
Ciasto rozwałkuj na okrągły placek i przykryj nim jabłka. Krawędzie ciasta wciśnij wzdłuż krawędzi formy. Piecz przez 35 min w temp. 180?st. C.
Przed wyjęciem z formy odstaw ciasto na 5 minut, aby wystygło. Przykryj formę dużym talerzem i szybkim ruchem obróć placek ciastem w dół.
Czas przygotowania: 60 minut 260 kcal/1 kawałekŹródło: Tele Tydzień