Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z brzoskwiniami"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Mocno schłodzone masło siekamy z mąką na stolnicy. Dodajemy pozostałe ciasta, szybko zagniatamy. Zawijamy w folię spożywczą, na 60 minut wkładamy do lodówki.
Brzoskwinie wrzucamy na 20 sekund do wrzątku, przekładamy do zimnej wody, wyjmujemy i obieramy. Kroimy w plasterki, mieszamy z sokiem z cytryny, cukrem, mąką ziemniaczaną i cynamonem.
Rozwałkowanym ciastem wylepiamy formę do tarty. Przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy np. suchą fasolą i pieczemy 15 minut w 180oC. Ciasto studzimy przed nałożeniem masy.
Na ciasto wykładamy brzoskwinie osączone z soku, który puściły, posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy 20-25 minut w 180oC.
Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej porcji około 1,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 294 kcal Białko 6,8 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 37 g.Źródło: Rewia