Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ser mozzarella a dzisiaj chciałam spróbować czegoś nowego. Tarty wyszły wyśmienite. Dobre zarówno jako danie główne jak i przystawka.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1208
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1208
Składniki
Mięso pokroić w cienkie plasterki. Doprawić solą, pieprzem, papryką i przyprawą gyros. Wszystko wymieszać i odstawić na min. 15 minut. W międzyczasie gotuję buraczki w mundurkach do miękkości. Następnie czekam aż ostygną i obieram ze skórki. Następnie przygotowuję kruche ciasto
Mąkę, masło, jajka i jogurt naturalny mieszam do uzyskania elastycznego ciasta. Ciasto przykrywam i odstawiam.
Mięso podsmażyć.
Ciastem wykładam foremki. Następnie wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 15-20 minut aż ciasto się zrumieni. W międzyczasie Kroję Mozzarellę i buraczki na cienkie plasterki.
Kiedy ciasto będzie podpieczone wyjmuję i układam składniki warstwami. Buraczki, szpinak, mięso i mozzarella. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze ok 10-20 minut.
W międzyczasie przygotowuję cebulę. Podsmażam na wodzie, gdy cebula będzie miękka doprawiam miodem.
Podawać. Smacznego.