Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ser mozzarella a dzisiaj chciałam spróbować czegoś nowego. Tarty wyszły wyśmienite. Dobre zarówno jako danie główne jak i przystawka.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 234
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 30
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 43
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16966
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 338
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 234
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 30
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 43
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16966
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 338
Składniki
Mięso pokroić w cienkie plasterki. Doprawić solą, pieprzem, papryką i przyprawą gyros. Wszystko wymieszać i odstawić na min. 15 minut. W międzyczasie gotuję buraczki w mundurkach do miękkości. Następnie czekam aż ostygną i obieram ze skórki. Następnie przygotowuję kruche ciasto
Mąkę, masło, jajka i jogurt naturalny mieszam do uzyskania elastycznego ciasta. Ciasto przykrywam i odstawiam.
Mięso podsmażyć.
Ciastem wykładam foremki. Następnie wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 15-20 minut aż ciasto się zrumieni. W międzyczasie Kroję Mozzarellę i buraczki na cienkie plasterki.
Kiedy ciasto będzie podpieczone wyjmuję i układam składniki warstwami. Buraczki, szpinak, mięso i mozzarella. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze ok 10-20 minut.
W międzyczasie przygotowuję cebulę. Podsmażam na wodzie, gdy cebula będzie miękka doprawiam miodem.
Podawać. Smacznego.