Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta z buraczkami i mozzarella.

Tarta z buraczkami i mozzarella.

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 422

Dodano:

Odsłon: 97

Uwielbiam ser mozzarella a dzisiaj chciałam spróbować czegoś nowego. Tarty wyszły wyśmienite. Dobre zarówno jako danie główne jak i przystawka.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w cienkie plasterki. Doprawić solą, pieprzem, papryką i przyprawą gyros. Wszystko wymieszać i odstawić na min. 15 minut.

    W międzyczasie gotuję buraczki w mundurkach do miękkości. Następnie czekam aż ostygną i obieram ze skórki.

    Następnie przygotowuję kruche ciasto

  2. Mąkę, masło, jajka i jogurt naturalny mieszam do uzyskania elastycznego ciasta.

    Ciasto przykrywam i odstawiam.

  3. Mięso podsmażyć.

  4. Ciastem wykładam foremki.
    Następnie wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 15-20 minut aż ciasto się zrumieni.

    W międzyczasie Kroję Mozzarellę i buraczki na cienkie plasterki.

  5. Kiedy ciasto będzie podpieczone wyjmuję i układam składniki warstwami.

    Buraczki, szpinak, mięso i mozzarella.

    Wstawić do piekarnika i piec jeszcze ok 10-20 minut.

  6. W międzyczasie przygotowuję cebulę. Podsmażam na wodzie, gdy cebula będzie miękka doprawiam miodem.

  7. Podawać.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń