Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z warzywami i serem cheddar"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 210
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22460
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 235
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 210
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22460
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 235
Składniki
ok. 60 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcje
Ciastem wyłóż naczynie do tarty. Podpiecz około 10 minut w 190°C.
Brokuł i kalafior umyj, podziel na różyczki. Zblanszuj je we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Osącz na sicie. Szczypiorek posiekaj.
Jajka roztrzep na pianę. Dodaj mleko, śmietanę, ser, mąkę i posiekany szczypiorek – trochę odłóż do posypania. Dopraw do smaku. Dołóż brokuł i kalafior – delikatnie wymieszaj.
Na ciasto wyłóż masę. Na wierzchu ułóż połówki pomidorów (przeciętych w poprzek) skórką do dołu.
Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 190°C i zapiekaj około 40 minut.Źródło: Kobieta i życie