Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z warzywnym farszem"
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1551
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 677
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 267
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1551
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 677
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 267
Składniki
Lubię piec tarty, bo mnie nie ograniczają – mogę wykorzystać znajdujące się w lodówce. Przepis przysłała Karolina Kornacka z Opola
Ciasto: mąkę i masło posiekaj. Dodaj żółtka i sól, wlej trochę wody, zagnieć. Ciasto owiń w folię spożywczą, włóż na 30 minut do lodówki. Rozwałkuj, wyłóż formę, ponakłuwaj. Przykryj papierem do pieczenia, posyp fasolą. Piecz 15 min w 180°C.
Farsz: jajka roztrzep, wymieszaj ze śmietanką, startym serem i posiekanym czosnkiem, przypraw do smaku. Z ciasta usuń papier z fasolą, wlej sos. Ułóż brokuły, pokrojone kabanosy, paprykę, cebulę i oliwki. Piecz jeszcze 20-25 min.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie