Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki cebulowe"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Zagnieść szybko ciasto z mąki, masła, jajka, szczypty soli i wody. Schłodzić.
Cebulę pokroić i udusić na oleju. Boczek smażyć mieszając, aż będzie chrupki, wymieszać z cebulą. Śmietanę roztrzepać z pozostałymi jajkami, doprawić. Ser zetrzeć.
Ciasto rozwałkować, wylepić nim natłuszczoną formę i podpiec 10-15 minut. Nałożyć cebulę, boczek, polać śmietaną z jajkami, posypać startym serem. Piec 30-35 minut w 200°C. Pokroić na mniejsze kawałki, udekorować świeżymi ziołami.Źródło: Twoje Imperium