Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik grzybowy"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 49
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 49
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 56
Składniki
na 6 porcji:
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel na 2 części. Jedną wyłóż dno tortownicy i nakłuj widelcem.
Przygotuj farsz. Posiekaną cebulę i umyte, pokrojone grzyby przesmaż na patelni. Dopraw do smaku i zmiksuj. Dosyp bułkę tartą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz jajko – ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.
Gotowe nadzienie wyłóż na ciasto. Przykryj drugą częścią kruchego ciasta. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem z solą. Całość posyp kminkiem.
Włóż torcik do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 40 minut. Podawaj lekko przestudzony.
Jadwiga kwiek z ZakliczynaŹródło: Super TV