Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik grzybowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13279
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14601
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6019
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13279
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14601
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6019
Składniki
na 6 porcji:
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel na 2 części. Jedną wyłóż dno tortownicy i nakłuj widelcem.
Przygotuj farsz. Posiekaną cebulę i umyte, pokrojone grzyby przesmaż na patelni. Dopraw do smaku i zmiksuj. Dosyp bułkę tartą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz jajko – ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.
Gotowe nadzienie wyłóż na ciasto. Przykryj drugą częścią kruchego ciasta. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem z solą. Całość posyp kminkiem.
Włóż torcik do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 40 minut. Podawaj lekko przestudzony.
Jadwiga kwiek z ZakliczynaŹródło: Super TV