Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortille z ryżem i warzywami"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 735
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 735
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Składniki
Ryż opłucz i ugotuj na miękko w posolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż cebulę z czosnkiem. Wrzuć paprykę, pomidory i odcedzoną fasolę.
Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wrzuć ryż i wszystko razem podgrzej.
Liście sałaty lodowej pokrój w paski i powkładaj do koszyczków z tortilli. Dodaj mieszankę z ryżu. Posyp startym serem i podawaj.Źródło: Na żywo