Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tortille z serem kozim"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5361
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34496
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2150
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113814
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5361
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34496
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2150
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113814
Składniki
Bakłażany opłucz i pokrój w cienkie plasterki. Posyp je solą i odstaw na około 20 minut, aby puściły sok. Następnie osusz je i podsmaż na patelni z obu stron do zarumienienia. Cebulę obierz i pokrój w talarki. Opłucz rozmaryn i drobno posiekaj.
Na tortillach rozsmaruj kozi ser, posyp rozmarynem, ułóż plastry bakłażana i cebuli. Każdą tortillę złóż na pół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej tortille i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 8 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200° C. Danie podawaj na ciepło z sałatką z pomidorów lub sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo