Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tortille z serem kozim"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Bakłażany opłucz i pokrój w cienkie plasterki. Posyp je solą i odstaw na około 20 minut, aby puściły sok. Następnie osusz je i podsmaż na patelni z obu stron do zarumienienia. Cebulę obierz i pokrój w talarki. Opłucz rozmaryn i drobno posiekaj.
Na tortillach rozsmaruj kozi ser, posyp rozmarynem, ułóż plastry bakłażana i cebuli. Każdą tortillę złóż na pół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej tortille i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 8 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200° C. Danie podawaj na ciepło z sałatką z pomidorów lub sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo