Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjna okroszka, czyli chłodnik ze wschodu"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Przygotuj kwas chlebowy: suchary zmiel zalej gorącą wodą i wymieszaj.
Przykryj, odstaw na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie przecedź, dodaj cukier i drożdże wymieszane w małej ilości zimnej wody. Wymieszaj, odstaw na 12 godzin.
Gdy kwas zacznie się pienić, zlej go do butelek, do każdej butelki włóż po 4 rodzynki. Pozostaw na 3 godziny w temp. pokojowej, a następnie wstaw na 3 dni do lodówki.
Przygotuj chłodnik: drobno pokrój mięso, 2 jajka i ogórki. Szczypiorek posyp solą. Gdy puści sok, połącz go ze śmietaną, przypraw musztardą, solą i cukrem. Wlej kwas chlebowy, włóż mięso i ogórki. Podawaj z jajkiem.Źródło: Na żywo