Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tradycyjny chłodnik z botwiny"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 724
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 724
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Składniki
Botwinę myję, buraczki obieram, wszystko tnę na kawałki. Zalewam wodą (tak by tylko je przykryła) i gotuję do miękkości. Studzę (nie odcedzam!).
Ogórek i rzodkiewki ścieram na tarce. W wysokim naczyniu łączę kefir z jogurtem i buraczki. Dodaję cukier, szczypior, rzodkiewki, ogórek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiam solą i pieprzem. Mieszam z koperkiem. Chłodzę w lodówce. Podaję z ćwiartkami jajek.Źródło: Kobieta i życie