Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tradycyjny chłodnik z botwiny"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Botwinę myję, buraczki obieram, wszystko tnę na kawałki. Zalewam wodą (tak by tylko je przykryła) i gotuję do miękkości. Studzę (nie odcedzam!).
Ogórek i rzodkiewki ścieram na tarce. W wysokim naczyniu łączę kefir z jogurtem i buraczki. Dodaję cukier, szczypior, rzodkiewki, ogórek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiam solą i pieprzem. Mieszam z koperkiem. Chłodzę w lodówce. Podaję z ćwiartkami jajek.Źródło: Kobieta i życie