Do góry

Dania główne Przepis na:

Truskawkowa tarta z budyniem

Truskawkowa tarta z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Truskawkowa tarta z budyniem"

Składniki

  • rolka
  • litr mleka
  • 3 budynie waniliowe
  • 3 łyżeczki cukru; Dodatkowo:
  • ok. 20 truskawek
  • pół opakowania galaretki truskawkowej
  • melisa do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wyklej nim formę żaroodporną. Piecz około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.

  2. Połowę mleka zagotuj. Resztę połącz z budyniem oraz cukrem, po czym dolej do wrzątku i wymieszaj.

  3. Gdy budyń dobrze przestygnie i zacznie gęstnieć, wylej go na podpieczony blat tarty.

  4. Na wierzchu rozłóż ciasno umyte i przekrojone na pół truskawki.

  5. Całość zalej przygotowaną wcześniej tężejącą galaretką i udekoruj miętą.

  6. Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średni.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń