Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Truskawkowa tarta z budyniem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wyklej nim formę żaroodporną. Piecz około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Połowę mleka zagotuj. Resztę połącz z budyniem oraz cukrem, po czym dolej do wrzątku i wymieszaj.
Gdy budyń dobrze przestygnie i zacznie gęstnieć, wylej go na podpieczony blat tarty.
Na wierzchu rozłóż ciasno umyte i przekrojone na pół truskawki.
Całość zalej przygotowaną wcześniej tężejącą galaretką i udekoruj miętą.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax