Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka duszone w pomidorach według gruzińskiego przepisu"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4900
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 151
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4900
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 151
Składniki
Pomidory umyj, skórkę natnij na krzyż u nasady albo ponakłuwaj w kilku miejscach widelcem. Włóż do gorącej wody. Po 1–2 minutach wyjmij. Sparzone pomidory obierz ze skórki. Miąższ pokrój na kawałki.
Mięso opłucz, osusz. Na patelni rozgrzej masło. Włóż udka kurczaka, usmaż je na rumiano ze wszystkich stron. Przełóż do dużego garnka. Cebule obierz, grubo posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone na kawałki pomidory.
Kurczaka zalej sosem pomidorowym. Dołóż ziarenka marynowanego pieprzu oraz wszystkie pozostałe przyprawy. Duś na małym płomieniu do miękkości (ok. 30 minut). Przed podaniem danie jeszcze raz przypraw do smaku. Udekoruj gałązkami tymianku .Źródło: Naj