Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka duszone w sosie curry"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34892
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16398
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34892
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16398
Składniki
Podudzia opłucz, osusz. Olej wymieszaj z przyprawami. Marynatą polej mięso i wstaw je do lodówki na godzinę.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Paprykę oczyść, potnij w kosteczkę. Kalafior umyj, podziel na różyczki. Rozgrzej mocno dużą patelnię. Włóż na nią podudzia z marynatą. Mięso usmaż na rumiano. Zdejmij. Na patelnię włóż pokrojone warzywa. Smaż przez chwilę.
Podlej bulionem. Duś 10 minut. Pod koniec dolej śmietanę. Sos zagęść mąką rozmieszaną w odrobinie wody. Przypraw solą, pieprzem i curry. Włóż podudzia i duś jeszcze 10 minut.Źródło: Tina