Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka duszone w ziołach"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Udka oczyść, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlej wódkę (niekoniecznie), sos sojowy, olej, cukier brązowy lub miód, sos chili, rozmaryn, sól, pieprz. Wymieszaj. Każdy kawałek mięsa natrzyj marynatą, ułóż je w garnku i odłóż w chłodne miejsce na minimum godzinę. Możesz też odłożyć na całą noc.
Na patelni rozgrzej olej i masło klarowane, podsmaż udka razem z marynatą. Dodaj obrane warzywa (nie krój ich), listek laurowy, ziele angielskie. Duś pod przykryciem 40 minut. Przed podaniem wyjmij warzywa.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień