Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka nadziewane karkówką"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Udka umyj, osusz i delikatnie usuń skórę. Mięso z kurczaka zmiel w maszynce do mięsa i połącz z mielonym mięsem z karkówki.
Dodaj bazylię, szczypiorek, rozgnieciony czosnek i posiekaną cebulę. Wymieszaj, dołóż pokrojoną paprykę, jajko i bułkę tartą. Przypraw całość solą i pieprzem.
Włóż przygotowany farsz do skóry z kurczaka. Uformuj zgrabne udka. Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju. Podlej wodą i duś około 30 minut.
<strong>Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Super TV