Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka nadziewane karkówką"
Polecam.
Odsłon: 89
Szybka i smaczna
Odsłon: 13631
Polecam.
Odsłon: 89
Szybka i smaczna
Odsłon: 13631
Składniki
Udka umyj, osusz i delikatnie usuń skórę. Mięso z kurczaka zmiel w maszynce do mięsa i połącz z mielonym mięsem z karkówki.
Dodaj bazylię, szczypiorek, rozgnieciony czosnek i posiekaną cebulę. Wymieszaj, dołóż pokrojoną paprykę, jajko i bułkę tartą. Przypraw całość solą i pieprzem.
Włóż przygotowany farsz do skóry z kurczaka. Uformuj zgrabne udka. Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju. Podlej wodą i duś około 30 minut.
<strong>Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Super TV