Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka z kurczaka z papryką"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Składniki
Udka myję, osuszam i nacieram wymieszanymi ze sobą przyprawami. Wkładam na minimum sześć godzin do lodówki.
Po tym czasie piekarnik nagrzewam do 190oC i wstawiam udka ułożone na suchej blaszce do pieczenia. Piekę 70 minut, od czasu do czasu polewając wytopionym tłuszczem (nigdy nie polewam drobiu wodą).
Upieczone udka kroję na pół w zgięciu i układam na półmisku.
Podaję jako danie obiadowe z frytkami lub na ciepłą kolację. Pięknie przybrane, nadają się też do zimnego bufetu na przyjęcie.
<strong>Przepis nadesłał Józef Smoliński, Koronowo.</strong>Źródło: Rewia