Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warkocz „francuz” z fetą"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Składniki
Przepis przysłała Kinga Przyborowska z Biedruska
Szpinak duś w rondelku, aż woda odparuje. Dodaj masło, posiekany czosnek, duś 5 minut. Zdejmij z ognia, dodaj rozkruszony ser feta i ser żółty, utłucz jak ziemniaki.
Ciasta francuskie rozłóż na blaszce, natnij po lewej i prawej stronie. Na środku ułóż farsz, brzegi złóż, splatając jak warkocz. Posmaruj białkiem. Piecz 20-25 minut w temp. 200°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie