Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warkocz „francuz” z fetą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Przepis przysłała Kinga Przyborowska z Biedruska
Szpinak duś w rondelku, aż woda odparuje. Dodaj masło, posiekany czosnek, duś 5 minut. Zdejmij z ognia, dodaj rozkruszony ser feta i ser żółty, utłucz jak ziemniaki.
Ciasta francuskie rozłóż na blaszce, natnij po lewej i prawej stronie. Na środku ułóż farsz, brzegi złóż, splatając jak warkocz. Posmaruj białkiem. Piecz 20-25 minut w temp. 200°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie