Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie podroby ,to tak przygotowana wątroba jest świetnym obiadem podana z ziemniakami lub kaszą.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5444
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47917
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165764
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5444
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47917
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165764
Składniki
Wątrobę pokroic na mniejsze cżęści ,namoczyć w wodzie na pół godz. Dać na sitko by woda obciekła. Każdy kawałek obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron. Przekładać usmażoną wątrobę do rondla. Dodać ziele,liśccie laurowe i paprykę.Zalać wodą tyle by wątroba była przykryta i gotować około 40 min.Nie solimy bo wątroba będzie twarda,solimy przed podaniem. Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka oraz marchew pokrojoną w talarki. Kiedy wątoba jest krucha dodać cebulę i marchewkę,pogoować 10 min. Jeśli sos jest za rzadki zrobić zaczepkę z mąki. Doprawić do smaku solą ,maggi,pieprzem . Smacznego życzę!