Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka cielęca z winogronami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Składniki
Wątróbkę umyj w zimnej wodzie, osusz i pokrój na niewielkie porcje. Każdy kawałek obtocz w mące pszennej i usmaż na rozgrzanym oleju. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.
Umyte winogrona przekrój na połówki i usuń pestki. Przesmaż owoce na drugiej patelni na roztopionym maśle. Po chwili dodaj prażone jabłka i wlej sok z cytryny. Również dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Po chwili duszenia podawaj z wątróbką. Danie udekoruj świeżymi ziołami i podawaj z pieczywem.Źródło: Kurier TV