Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z figami na porach"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Wątróbkę mocz w mleku przez ok. 30 minut. Por podziel na liście i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C na 12 minut. Wątróbkę osusz ręcznikiem papierowym, obtocz w mące.
Smaż na rozgrzanym oleju rzepakowym z każdej strony po ok. 4 minuty, aż mięso się przyrumieni. Na końcu posól i popieprz.
Na patelnię po wątróbce wlej syrop pomarańczowy i ocet jabłkowy. Dodaj suszone figi pokrojone w drobną kosteczkę, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, włóż usmażone mięso i duś razem minutę. Podawaj na pieczonym porze z bagietką.Źródło: Show