Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z figami na porach"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 258
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 82
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 123
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 258
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 82
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 123
Składniki
Wątróbkę mocz w mleku przez ok. 30 minut. Por podziel na liście i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C na 12 minut. Wątróbkę osusz ręcznikiem papierowym, obtocz w mące.
Smaż na rozgrzanym oleju rzepakowym z każdej strony po ok. 4 minuty, aż mięso się przyrumieni. Na końcu posól i popieprz.
Na patelnię po wątróbce wlej syrop pomarańczowy i ocet jabłkowy. Dodaj suszone figi pokrojone w drobną kosteczkę, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, włóż usmażone mięso i duś razem minutę. Podawaj na pieczonym porze z bagietką.Źródło: Show