Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieniec kukurydziany z gulaszem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 212
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34437
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 212
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34437
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Składniki
Zagotuj bulion z mlekiem. Wsyp kaszkę. Mieszając gotuj, aż polenta zgęstnieje. Wymieszaj ją z serem. Przypraw gałką. Formę z kominem posmaruj odrobiną oleju. Nałóż kaszkę. Dobrze ugnieć łyżką. Odstaw na 2–3 godziny.
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz je solą, pieprzem, ziołami oraz mąką. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki, zeszklij na reszcie oleju. Dodaj mięso, zrumień je. Podlej wodą. Duś ok. 35 minut.
Pod koniec wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wieniec ostrożnie wybij z formy na duży talerz. Do środka nałóż przygotowany gulasz.Źródło: Tina