Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieniec kukurydziany z gulaszem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1353
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12384
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1353
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12384
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Składniki
Zagotuj bulion z mlekiem. Wsyp kaszkę. Mieszając gotuj, aż polenta zgęstnieje. Wymieszaj ją z serem. Przypraw gałką. Formę z kominem posmaruj odrobiną oleju. Nałóż kaszkę. Dobrze ugnieć łyżką. Odstaw na 2–3 godziny.
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz je solą, pieprzem, ziołami oraz mąką. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki, zeszklij na reszcie oleju. Dodaj mięso, zrumień je. Podlej wodą. Duś ok. 35 minut.
Pod koniec wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wieniec ostrożnie wybij z formy na duży talerz. Do środka nałóż przygotowany gulasz.Źródło: Tina