Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec w marchwi"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 153
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 55
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 85
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 153
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 55
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 85
Składniki
Tosty namocz. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj. Mięso przełóż do miski. Dodaj odciśnięte tosty, cebulę, czosnek i żółtka. Dopraw solą, papryką i pieprzem. Wyrób masę. Połącz z pianą ubitą z białek.
Formę z kominem posmaruj masłem. Nałóż do niej mięso. Piecz 35 min w temperaturze 200oC. Marchewki obierz, opłucz, połowę potnij na cienkie wstążeczki albo grubo zetrzyj, ugotuj w bulionie.
Resztę marchewki potnij w podłużne plasterki. Podsmaż je na oleju i owiń nimi gotową pieczeń. Obłóż resztą marchewki i posyp posiekaną natką. Podawaj np. z sosem śmietanowym.Źródło: Naj