Sprawdzony przepis na "Wieniec w marchwi"
Wieniec w marchwi
Składniki
- 80 dag mielonej karkówki 70 dag marchewki
- 3 jajka
- 3 tosty
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju
- 2/3 szkl. bulionu
- 1/2 pęczka natki
- sól
- słodka papryka w proszku
- pieprz i masło do formy
Składniki
- 80 dag mielonej karkówki 70 dag marchewki
- 3 jajka
- 3 tosty
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju
- 2/3 szkl. bulionu
- 1/2 pęczka natki
- sól
- słodka papryka w proszku
- pieprz i masło do formy

Etapy przygotowania
Tosty namocz. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj. Mięso przełóż do miski. Dodaj odciśnięte tosty, cebulę, czosnek i żółtka. Dopraw solą, papryką i pieprzem. Wyrób masę. Połącz z pianą ubitą z białek.
Formę z kominem posmaruj masłem. Nałóż do niej mięso. Piecz 35 min w temperaturze 200oC. Marchewki obierz, opłucz, połowę potnij na cienkie wstążeczki albo grubo zetrzyj, ugotuj w bulionie.
Resztę marchewki potnij w podłużne plasterki. Podsmaż je na oleju i owiń nimi gotową pieczeń. Obłóż resztą marchewki i posyp posiekaną natką. Podawaj np. z sosem śmietanowym.Źródło: Naj
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 355
Ostatnio komentowane przepisy
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 355


Składniki
- 80 dag mielonej karkówki 70 dag marchewki
- 3 jajka
- 3 tosty
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju
- 2/3 szkl. bulionu
- 1/2 pęczka natki
- sól
- słodka papryka w proszku
- pieprz i masło do formy
Tosty namocz. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj. Mięso przełóż do miski. Dodaj odciśnięte tosty, cebulę, czosnek i żółtka. Dopraw solą, papryką i pieprzem. Wyrób masę. Połącz z pianą ubitą z białek.
Formę z kominem posmaruj masłem. Nałóż do niej mięso. Piecz 35 min w temperaturze 200oC. Marchewki obierz, opłucz, połowę potnij na cienkie wstążeczki albo grubo zetrzyj, ugotuj w bulionie.
Resztę marchewki potnij w podłużne plasterki. Podsmaż je na oleju i owiń nimi gotową pieczeń. Obłóż resztą marchewki i posyp posiekaną natką. Podawaj np. z sosem śmietanowym.Źródło: Naj