Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieżyczki z twarożku na plastrach łososia i ciemnym pieczywie

Wieżyczki z twarożku na plastrach łososia i ciemnym pieczywie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Wieżyczki z twarożku na plastrach łososia i ciemnym pieczywie"

Składniki

  • 20 dag mielonego twarogu
  • ok. 3 dag wędzonego na zimno łososia w plasterkach
  • 4 kromki ciemnego pieczywa z ziarnami słonecznika
  • 1 czubata łyżka startego chrzanu (ze słoika)
  • 2–3 gałązki koperku
  • 1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • kawałeczki cytryny i łososia oraz koperek do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Koperek opłucz, osusz, drobniutko posiekaj. Twaróg przełóż do miseczki. Dołóż starty chrzan oraz posiekany koperek.

  2. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie utrzyj na gładką pastę. Plasterki łososia potnij na mniejsze kawałki.

  3. Kromki chleba podziel na mniejsze kawałki. Pastę z twarogu przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki.

  4. Krążki chleba przykryj kawałkami łososia. Wyciśnij na nie spore rozetki przygotowanej pasty. Udekoruj cytryną, koperkiem i łososiem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń