Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina z farszem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 362
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 162
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 362
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 162
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, następnie mocno wygnieść ręką i starannie osuszyć. Ułożyć w kamiennym garnku, zalać serwatką (lub maślanką), przykryć, zostawić na kilka godzin lub na całą noc. Marchewki i jabłka obrać ze skórki, umyć i osuszyć.
Trzy marchewki i jedno jabłko zetrzeć na tarce. Jedną główkę czosnku obrać, utrzeć z solą. Drugą obrać, posiekać i dodać do marchewki z jabłkiem. Doprawić sokiem z cytryny i szczyptą cukru. W mięsie wyciąć kieszeń, natrzeć czosnkiem.
Nałożyć farsz, spiąć. Ułożyć w brytfannie, posypać pieprzem. Polać stopionym masłem. Piec w 200oC. Jabłka zetrzeć, posypać kminkiem, dodać do fasoli, wymieszać, podgrzać, dodać mąkę, doprawić. Miękką pieczeń pokroić, obłożyć fasolą.Źródło: Twoje Imperium