Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina ze śliwkami"
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1550
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 674
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 266
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1550
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 674
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 266
Składniki
Wołowinę oczyścić, umyć, pokroić w poprzek włókien w plastry. Rozgrzać olej, obsmażyć szybko mięso na silnym ogniu, pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć w nim mięso.
Śliwki umyć, wypestkować i pokroić w plasterki. Przykryć nimi mięso, posypać odrobiną cukru i majerankiem, podlać piwem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC i dusić pod przykryciem przez ok. godzinę, następnie odkryć naczynie i dopiekać, aż sos się zredukuje, a mięso będzie miękkie. Podawać przybrane natką.Źródło: Twoje Imperium