Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina ze śliwkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Wołowinę oczyścić, umyć, pokroić w poprzek włókien w plastry. Rozgrzać olej, obsmażyć szybko mięso na silnym ogniu, pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć w nim mięso.
Śliwki umyć, wypestkować i pokroić w plasterki. Przykryć nimi mięso, posypać odrobiną cukru i majerankiem, podlać piwem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC i dusić pod przykryciem przez ok. godzinę, następnie odkryć naczynie i dopiekać, aż sos się zredukuje, a mięso będzie miękkie. Podawać przybrane natką.Źródło: Twoje Imperium