Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wyborne paszteciki grzybowe"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 245
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 118
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 245
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 118
Składniki
Grzyby oczyszczam, kroję na mniejsze kawałki. Zalewam wodą, solę, zagotowuję i odcedzam. Cebule kroję w piórka, podsmażam na gorącym oleju. Dodaję grzyby i chwilę całość smażę. Zdejmuję z ognia, wrzucam starty żółty ser i posiekaną natkę, mieszam. Farsz doprawiam solą i sporą ilością pieprzu.
Ciasto francuskie tnę na kwadraty. Na środku każdego układam porcję farszu, rogi ciasta sklejam razem, formując paszteciki.
Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzchy smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję tymiankiem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 30 min.
50 min • Porcja 480 kcal • Koszt 1 sztuki ok. 50 gr • Przepis na 8-12 sztuk.Źródło: Kobieta i życie