Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22287

Dodano:

Odsłon: 19837

Przepyszne słodkie danie! Piękne naleśnikowe roladki!

Składniki

  • usmażone naleśniki, 10
  • tłusty biały ser, 50 dag
  • masło, 2 łyżki
  • cukier, 4 łyżki
  • cukier waniliowy, 1 torebka
  • jajka, 4
  • kwaśna śmietana, 150 ml
  • rodzynki, 15 dag
  • cytryny, 2
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekane naleśniki

Przygotowanie

  1. Ser dokładnie utrzeć z miękkim masłem, żółtkami i oboma cukrami. Pod koniec ucierania dodać śmietanę, otartą skórkę z cytryny i rodzynki. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.

  2. Farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony, kroić ukośnie na pół i układać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez ok. 25 minut. Naleśniki podawać ze słodkimi sosami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 04 czerwca 2014 trochę inne te naleśniki, ale pomysł fajny, do wypróbowania i kciuk do góry :))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń