Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne słodkie danie! Piękne naleśnikowe roladki!
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 277
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3771
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 363
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29351
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 277
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3771
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 363
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29351
Składniki
Ser dokładnie utrzeć z miękkim masłem, żółtkami i oboma cukrami. Pod koniec ucierania dodać śmietanę, otartą skórkę z cytryny i rodzynki. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony, kroić ukośnie na pół i układać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez ok. 25 minut. Naleśniki podawać ze słodkimi sosami.