Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne słodkie danie! Piękne naleśnikowe roladki!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8699
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8699
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 611
Składniki
Ser dokładnie utrzeć z miękkim masłem, żółtkami i oboma cukrami. Pod koniec ucierania dodać śmietanę, otartą skórkę z cytryny i rodzynki. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony, kroić ukośnie na pół i układać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez ok. 25 minut. Naleśniki podawać ze słodkimi sosami.