Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane sakiewki"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 186
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1824
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 186
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1824
Składniki
Uformuj z naleśników sakiewki i obwiąż je lekko bawełnianym sznurkiem. Formy do muffinek lekko natłuść. Umieść w nich naleśniki. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Posiekaj mięso i cebulki. Wymieszaj z groszkiem. Nałóż mieszankę do sakiewek.
Wymieszaj jajka, śmietanę i posiekany tymianek. Przypraw solą i pieprzem. Napełnij masą jajeczną sakiewki i wstaw je do piekarnika.
Piecz 20-25 minut, aż masa się zetnie, a sakiewki będą złociste i chrupiące. Tuż przed podaniem wyjmij je z foremek i zdejmij sznurek. Udekoruj listkami tymianku.Źródło: Olivia