Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka makaronowa"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Warzywa umyj. Bakłażany pokrój w plasterki. Posól. odłóż na 20 minut. W garnku zagotuj posoloną wodę. Do wrzątku włóż makaron. Gotuj go 5–6 minut. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą. Osącz.
Resztę warzyw pokrój na kawałki. Wymieszaj z plasterkami bakłażanów. Domieszaj makaron. Przełóż do żaroodpornej formy. Oprósz solą i pieprzem oraz suszonymi ziołami.
Oliwę połącz z czosn kiem. Polej w formie. Podlej je odrobiną wody. Piecz 35 minut w 180 st.Źródło: Tina