Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna porcja posiada 537 kcal, w tym 38g białka, 14g tłuszczy i 63g węglowodanów. Przepis na 3 porcje.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6031
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 306
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6031
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 306
Składniki
Cebulę i paprykę czerwoną pokrój na drobną kostkę. Mięso pokrój w kostkę. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i podsmaż cebulę, przez około 3-4 minuty. Następnie dodaj mięso i przypraw je pieprzem, 0,5 łyżeczką bazylii 0,5 łyżeczką papryki słodkiej. Smaż mięso do uzyskania złocistego koloru. Następnie dodaj paprykę czerwoną i smaż przez około 2 minuty. Dodaj pomidory z puszki. Wymieszaj i dopraw resztą przypraw. Smaż przez około 3 minuty. W międzyczasie zetrzyj ser na tarce. Dodaj do całości makaron i wymieszaj. Posyp całość startym serem i trzymaj na patelni, aż do jego rozpuszczenia. Możesz przykryć patelnie pokrywką. Pietruszkę posiekaj na drobno. Przełóż makaron do naczynia i posyp całość pietruszką.