Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka pod beszamelem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Grzyby namocz godzinę i ugotuj. Soczewicę zalej wodą i ugotuj na miękko. Jedną cebulę posiekaj w kostkę, czosnek w plasterki.
Zeszklij je na oleju, dodaj przecier i obsmaż. Dodaj soczewicę i grzyby z wodą. Duś, aż masa nieco odparuje. Dodaj 1/2 sera. Dopraw. Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, zalej mlekiem, ubij miotełką. Zagotuj, dodaj resztę sera. Dopraw (także gałką).
Papryki i drugą cebulę usmaż. Natłuść brytfannę, wysyp bułką. Włóż soczewicę, warzywa, zalej sosem. Piecz 30 min w 170°C.Źródło: Świat kobiety