Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z cukinią, śmietaną i serem"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Cukinie umyj, pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, pokrój w bardzo cienkie plastry. Patelnię grillową posmaruj olejem, smaż kilka minut plastry cukinii, potem smaż ziemniaki. Warzywa przekładaj do naczynia żaroodpornego.
Oddziel białka od żółtek. Ubij białka ze szczyptą soli, kolejno dodawaj żółtka. Ubijaj. Posyp solą i pieprzem. Do masy dodaj śmietanę, ubijaj. Ser rokpol pokrusz, dwa pozostałe sery zetrzyj na tarce. Dodaj do masy.
Warzywa posyp sporą ilością przypraw. Zalej je masą śmietanowo-serową. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 40 minut w temperaturze 180° C. Gotową potrawę posyp szczypiorkiem. Podawaj gorącą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień