Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z cukinią, śmietaną i serem"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 128
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 263
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3331
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 128
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 263
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3331
Składniki
Cukinie umyj, pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, pokrój w bardzo cienkie plastry. Patelnię grillową posmaruj olejem, smaż kilka minut plastry cukinii, potem smaż ziemniaki. Warzywa przekładaj do naczynia żaroodpornego.
Oddziel białka od żółtek. Ubij białka ze szczyptą soli, kolejno dodawaj żółtka. Ubijaj. Posyp solą i pieprzem. Do masy dodaj śmietanę, ubijaj. Ser rokpol pokrusz, dwa pozostałe sery zetrzyj na tarce. Dodaj do masy.
Warzywa posyp sporą ilością przypraw. Zalej je masą śmietanowo-serową. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 40 minut w temperaturze 180° C. Gotową potrawę posyp szczypiorkiem. Podawaj gorącą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień