Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kurczakiem pod beszamelem"
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 81
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2819
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 81
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2819
Składniki
Do wrzącej wody wrzuć kostki rosołowe i ryż. Gotuj 10 minut.
Kurczaka pokrój w plastry, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Podsmaż na oleju, dopraw bazylią i solą.
Marchew, pietruszkę, por oraz seler potnij w plastry i podduś na oddzielnej patelni.
Masło rozpuść w gotującym się mleku. Dosyp gałkę muszkatołową, sól i mąkę.
Miękkie warzywa dodaj do kurczaka i duś kilka minut. Na koniec połącz je z ryżem, zalej sosem beszamelowym i piecz pół godz. w 180°C. Udekoruj wg. uznania.
Joanna Bańkowska z WarszawyŹródło: Super TV