Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kurczakiem pod beszamelem"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15181
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4894
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45634
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15181
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4894
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45634
Składniki
Do wrzącej wody wrzuć kostki rosołowe i ryż. Gotuj 10 minut.
Kurczaka pokrój w plastry, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Podsmaż na oleju, dopraw bazylią i solą.
Marchew, pietruszkę, por oraz seler potnij w plastry i podduś na oddzielnej patelni.
Masło rozpuść w gotującym się mleku. Dosyp gałkę muszkatołową, sól i mąkę.
Miękkie warzywa dodaj do kurczaka i duś kilka minut. Na koniec połącz je z ryżem, zalej sosem beszamelowym i piecz pół godz. w 180°C. Udekoruj wg. uznania.
Joanna Bańkowska z WarszawyŹródło: Super TV