Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Składniki
Cukinie obierz, przekrój wzdłuż na pół. Pestki wydrąż. Cukinie pokrój na małe półplasterki. Formę żaroodporną lekko natłuść oliwą. Ułóż połowę cukinii. Mięso mielone wyrób z jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Połowę mięsa rozłóż na cukinii.
Pomidory umyj, osusz. Trzy pomidory pokrój w plasterki, ułóż na mięsie mielonym. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w cienkie paski. Połowę papryki ułóż na pomidorach. Całość posyp przyprawą do bruschetty.
Rozłóż pozostałą cukinię, rozsmaruj resztę mielonego mięsa. Ułóż pomidory z papryką, posyp przyprawą do bruschetty. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp zapiekankę.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz około godziny - jeśli na dnie wyt worzy się woda, zlej ją.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Sobejko z Łowców.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie